Monday, October 29, 2007

Saturday, October 27, 2007

Burrard Bridge


Burrard bridge gezien vanop Granville Island

1455 14th Ave - de achterkant




door het raam van de gezellige living,
achter de takken van de esdoorn.

16th Ave



Achter de volgende bocht ligt UBC

Tuesday, October 2, 2007

Beest


Inspiratie van op de Randall.C blog

Pane e formaggio

Bij de valse Italianen van Pane e Formaggio kun je een koffietje drinken, gezeten aan een tafeltje. Chiquere Vancouverianen laten zich er graag op zondagmorgen zien, het is de "Pain perdu" van Vancouver.

Vancouverregen


Vancouverregen op het mooie witte gebouw met de ronde balkonnetjes in de UBC village, en op mijn schets.

De bekende Canadese architect


Dit jaar heb ik mij opnieuw ingeschreven aan het Emily Carr institute, deze keer voor een les "creatief architectuurtekenen" bij een bekende Canadese architect. De gerenommeerde Canadese architect lijkt, tout crache, op Schwarz, de bevriende geleerde die Graaf Rommelgem komt opzoeken in "De bezoeker uit de oertijd", het Robbedoes en Kwabbernoot album.

Onderweg naar UBC

De bekende New Yorkse trompettist



Joe Magnarelli

De bekende New Yorkse Vibraphonist






Mark Sherman

Jazz, de pianist

Een Canadees trio met pianist Brad Turner stond het New Yorkse duo Mark Sherman en Joe Magnarelli bij op 28 september in de Jazzclub "The Cellar". Brad Turner is een fenomenaal goeie pianist. Op deze tekening lijkt hij vooral op Engelbert van Smallhausen van bij Herr Flick in allo allo, vind ik.

Bus


Platte fietsband, met de bus naar UBC

Street of Georgia



Vanuit de lunch-lounge van het Forestry gebouw hebben we zicht op de Straat van Georgia. Het gebouw dat je ziet heeft echt zo een opvallende witte kroonlijst, die in de 2de tekening beter weergegeven is. De bergen in de verte zijn Vancouver Island. Het strand dat verborgen is achter de bomen is Wreck Beach, waar kleding "optional" is. 't Is er zalig zwemmen.

Alma and Broadway

Wachten op de bus. Ik had juist 2 Aertrijkenaars tegengekomen op weg naar Alaska.

1455 West 14the Ave







Begin september ben ik verhuisd. Mijn nieuwe woonst is een mooi oud gebouw op 14th Ave bij Granville. Er staat een vreemde lamp in de kamer die aan of uit gaat als je eraan schudt. Ik heb mijn etagere meegenomen, op het keukenkastje gezet, en er vanalles aangehangen. Op 14th Ave staat er een raar gebouw met koepeltjes, torentjes en balkonnetjes. Ik zal het eens beter moeten tekenen in een volgende poging.

Yin/Yang



Voorzichtig!


Bokssmurf


Model - potlood



't is een paraplu


Paraplu




Tofino - Vancouver Island


Deze zomer met mijn ouders in Tofino had ik wat tekengerief mee, maar meer dan wat notities genomen uit een bomengids heb ik hiermee niet gedaan.

Grieks



Ik ben door het Grieks festival op Broadway gewandeld in de bedoeling een beetje te tekenen maar veel is er niet van terecht gekomen.

Rietpen


Vliegers


Zo zag een grote matras-vlieger eruit, vandezomer, opgestegen vanop Kitsilano Beach.

Commercial Drive



Het is altijd een plezier om door Commercial Drive te wandelen. De cafeetjes lijken er weggeplukt uit een godverlaten gat in Portugal.

Vancouver


Vanaf Jericho beach zie je, aan de andere kant van de baai, downtown Vancouver, en links, even groot als downtown, Stanley park. Onmiddellijk achter Vancouver rijzen bergen waar in 2010 een deel van de winterspelen gehouden wordt.

vinger


Mijn surf- en zeilplannen voor deze zomer mocht ik opbergen met zo'n pijnlijke vinger...